Ríbezľový koláč vás v lete príjemne osvieži!

Ríbezľový koláč vás v lete príjemne osvieži!

V lete človek uprednostňuje ľahšie potraviny, ktoré osviežia a nezaťažia organizmus človeka. Práve ovocie a zelenina sú tie potraviny, ktoré človek viacej vyhľadáva. Najvhodnejšie je vyberať sezónne ovocie a ovocie, ktoré si dopestujeme sami na záhradách. Jedným z takých sú aj ríbezle, ktoré mnohí pestujú na svojich záhradách. V lete osviežia a navyše majú mnoho vitamínov, pre ktoré sa oplatí ich jesť. Keďže patria medzi kyslé ovocia, tak napríklad deti majú problém z ich konzumáciou. Ak však neviete, ako ich zaradiť do jedálnička či už vášho, alebo vašich detí, riešením by mohol byť ribezlovy kolac.

Ríbezle majú mnohé aj zdraviu prospešné benefity

Ribezlovy kolac a jeho príprava
Osviežujúca chuť ríbezľového koláča vás dostane

Ríbezle by mali byť súčasťou jedálničkou, najmä v letnom období. Tí, ktorí majú záhrady, si ich môžu jednoducho dopestovať a konzumovať ich pravidelne. Ich konzumácia má mnohé výhody, pretože sú bohaté na vitamín C. Okrem vitamínu C sú plné vitamínu B, obsahujú i betakarotén a iné prospešné vitamíny a minerály. Sú vhodné pre ľudí, ktorí chudnú, pretože obsahujú málo kalórií. Ich benefitom je i to, že pomáhajú fungovať vášmu srdcu lepšie, bojujú proti zápalovým či neurologickým ochoreniam. Aj keď je lepšie konzumovať ríbezle čerstvé, prípadne z nich môžete urobiť obľúbené smoothie, tak sú ľudia, ktorí uprednostnia urobiť niečo sladšie z nich, ako napríklad ríbezľový koláč. Ríbezľový koláč je možné urobiť z čiernych i z červených ríbezlí. Ríbezľový koláč z čiernych i červených ríbezlí je veľmi osviežujúci a nemusí byť vôbec veľmi sladký. Môžete ho pripraviť tak z kysnutého cesta, ako aj z piškótového cesta. To, aké cesto zvolíte je len na vás, závisí od vašej momentálnej chuti. Ríbezľový koláč si môžete dopriať na raňajky, desiatu, olovrant alebo ako dezert ku kávičke. Najmä kysnutý koláč vás poriadne zasýti a sú dokonca milovníci sladkých jedál, ktorí si kynutý ríbezľový koláč doprajú aj na obed. Práve kysnuté cesto mnohé ženy odrádza od pečenia, najmä tie začínajúce, no alternatívou môže byť piškótové cesto, ktoré jednoducho vyšľaháte mixérom. Ak sa chcete pustiť do kysnutého cesta, môžete si to uľahčiť robotom, ktorý za vás poriadne vymiesi cesto. Recepty na chutný ríbezľový koláč nájdete na internete na rôznych webových stránkach. Ak však chcete vedieť viac, prípadne hľadáte inšpiráciu, navštívte webovú stránku https://www.sweet-family.sk/.

Comments are closed.